Quantafuel-sjefen ser milliardpotensial: – Vi vil bli markedsledende

Kjetil Bøhn, konsernsjef i Quantafuel, tror markedet for resirkulering av plast vil ta av.

TOPPSJEF: Kjetil Bøhn i Quantafuel. Foto: Iván Kverme
Energi

Quantafuel  jobber med å gjøre om plast til olje. Aksjen har gått som en kule på Oslo Børs den seneste tiden. Siden nyttår har den lagt på seg rundt 300 prosent.

– Vi har ingen gode alternativ til plast. Vi bruker det i stort sett alt og det vokser fort. Problemet er ikke plast i seg selv, men hva vi gjør med den etter bruk, sier Bøhn under Pareto Securities' energikonferanse.

– Kamp om markedet

Den tidligere Kapital-journalisten er sikker på at markedet for resirkulering av plast vil vokse. Han peker på at store selskap som Neste, Shell, Esso, Dow og Veolia blant annet også jobber med dette.

– Det er en kamp om markedet, sier Bøhn.

Quantafuel-sjefen estimerer at markedet for resirkulert plast vil være på 75 milliarder dollar innen 10 år. 

– Dette kommer til å bli en multi-billion dollar industri. Og jeg spør meg, «hvorfor skal ikke Quantafuel bli markedsledende?». Det er målet mitt. Vi har en fordel i teknologien vår og store partnere som jobber med oss. Vi vil bli markedsledende, sier Bøhn.

Quantafuel samarbeider med Vitol, BASF og Kirkbi.

– Dette er selskap med store finansielle ressurser, sier Bøhn under Pareto Securities' energikonferanse.

Flere fabrikker

Quantafuels fabrikk ved Skive i Danmark ble nylig åpnet. Den har en kapasitet på 60 tonn pr. dag.

Pareto Securities spår at Quantafuel-aksjen skal nå 100 kroner. Pareto legger til grunn at Quantafuel vil bygge flere fabrikker både i Norge og Nederland. Det fortalte Bøhn at er på vei.

Quantafuel ser for seg at et anlegg ved Kristiansund vil produsere 20-30.000 tonn i året innen 2021, og at de i Danmark vil kunne produsere 80.000 tonn pr. år i 2021-22. I Antwerpen i Belgia, Amsterdam i Nederland og et sted i Tyskland har Quantafuel planer om å ha anlegg som kan produsere 100.000 tonn pr. dag innen 2023.

Bøhn peker på at 32 prosent av all plast havner i naturen, og at kun 14 prosent av plast blir resirkulert. Ifølge utsiktene vil verden ha mer plast enn fisk i havet i 2050, forteller han.

quantafuel
qfuel-me
Nyheter
Energi
Børs