Analytiker: Derfor stiger Rec markant

Andreas Bertheussen, analytiker i Kepler Cheuvreux, ser to grunner til at Rec Silicon løftes på Oslo Børs.

STORT ANLEGG: Moses Lake i USA hvor Rec Silicon holder til. Foto: REC Silicon
Energi

Rec Silicon  stiger 13,54 prosent til 4,11 kroner på Oslo Børs ved 13.30-tiden tirsdag. Kepler-analytiker Andreas Bertheussen sier til TDN Direkt at aksjen har vært sterk den siste tiden, og mener det er to årsaker til det. 

– Det ene er etableringen av en solcelleprodusent rett i nærheten av Moses Lake, som har ambisjoner om å bli et integrert solcellepanelselskap og lage panelene fra start til slutt. I teorien kan dette på sikt bli stort nok til at Recs fabrikk i Moses Lake kan driftes med de som kunde, sier Bertheussen til TDN Direkt.

Han tror også Teslas "Battery Day" tirsdag kan påvirke aksjen positivt. Før kveldens presentasjon spekuleres det om Tesla vil bruke mer silisium i batteriene sine for å øke kapasiteten. 

– Det er ikke tvil om at det kan være forventninger om økt bruk av silisium i batterier, og at Rec kan være leverandør av silangass til batterier i fremtiden, sier Bertheussen.

Rec Silicon, dominert av Kjell Inge Røkkes Aker Capital, har steget drøyt 55 prosent på Oslo Børs siden nyttår.

REC Silicon

  • Produsent av silisium til solcelleindustrien og silangass til halvlederindustrien.
  • Hovedkontor på Fornebu.
  • Konsernsjef er Tore Torvund, som tok over desember 2013.
  • Fikk nåværende selskapsform i 2013 etter utskillelse av selskapets solardivisjon til REC Solar.
  • Største aksjonær er Kjell Inge Røkkes Aker Capital, som tok over hele aksjeposten til mangeårig eier Jens Ulltveit-Moe desember 2019.
rec silicon
rec
Nyheter
Energi
Børs