<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stig Myrseth om NEL: – Prisingen er en drøm

Forvalter Stig Myrseth har markert NEL som en salgsanbefaling og trekker paralleller med tidligere aksjebobler. 

Publisert 14. okt. 2020 kl. 12.46
Oppdatert 14. okt. 2020 klokken 13.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 350 ord
Stig Myrseth -Dovre

Hydrogenselskapet NEL     har gått som en rakett på Oslo Børs. I år er aksjen opp 125 prosent. Stig Myrseth, forvalter og grunnlegger av Dovre Forvaltning, mener NEL har stor nedside, sier han under Finansavisens konferanse Investordagene. 

Selskapet var Oslo Børs' mest omsatte selskap i september og surfer på den grønne bølgen. Men, Myrseth trekker frem en rekke poenger med selskapet, og mener det er langt fra å vinne hydrogenløpet. 

En drøm

– Til tross for en høy omsetningsvekst går fortsatt NEL med underskudd. Selskapet har heller ingen patentert teknologi og har lave inngangsbarrierer, sier Myrseth og fortsetter:

– Det mest utrolige er at NEL har klart å få 170.000 aksjonærer, det må være norgesrekord. Det er ofte et boblesymptom når privatinvestorer går mann av huse for å kjøpe et selskap som egentlig ikke har en lønnsom forretningsmodell, dette er rett og slett en drøm

Myrseth trekker også paralleller med det norske IT-selskapet Opticom som fikk en markedsverdi på 30 milliarder kroner på rekordtid under IT-boblen på 2000-tallet.

– Opticom gikk fra å være verdt ingenting til å bli børsens mest omsatte i år 2000. Her kan man trekke paralleller til NEL.

Boblesymptomer

Myrseth går også inn på hvordan dagens aksjemarked kan ha paralleller med historiske aksjebobler. Boblene på 1920-, 1960-, og 1990-tallet var alle fulgt av oppganger i råvaremarkedet. 

– Etter Nift-fifty-boblen på 1960-tallet fikk råvaremarkedet en kraftig oppgang. Når råvaremarkedet toppet ut på 1980-tallet så utgjorde oljeindustrien over 30 prosent av S&P-indeksen. I dag er tallet 3 prosent. Vi så samme tendenser i råvaremarkdet etter den store depresjonen og dotcom-boblen, sier han og fortsetter:

– Tradisjonelle næringer som shipping og oljeservice er i dag vært preget av lav lønnsomhet, overkapasitet og kriser. Investorer har blitt kanalisert til store teknologiselskaper, særlig i USA. Dette minner meg samme om kanaliseringen mot store selskaper som skjedde under Nifty-fifty-boblen.

Porteføljeforvalteren trekker også frem grønne selskap og den store børsnoteringstrenden som finner sted. 

– Mange av selskapene som børsnoteres nå har forretningsmodeller som ikke er bevist og heller ikke inntjening. Til tross for dette står investorene i kø, dette minner om dotcom-boblen, mener Myrseth.

Se Nel-sjef Jon Andre Løkkes foredrag og spørsmålsrunden på Investordagene 2020.

Jon André Løkke -NEL