<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro og Lyse etablerer felles vannkraftselskap

Norsk Hydro og Lyse skal fusjonere deler av vannkraftproduksjonen gjennom å etablere et felles kraftselskap.

    Publisert 21. okt. 2020 kl. 07.17
    Oppdatert 21. okt. 2020 klokken 10.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    Hydro konsernsjef Hilde Merete Aasheim og Lyse konsernsjef Eimund Nygaard. Foto: Hydro/Halvor Molland

    Se pressekonferansen LIVE her.

    Gjennom etablering av et felles kraftselskap fusjonerer Hydro   og Lyse deler av vannkraftproduksjonen for å skape en sterk felles kraftaktør. Avtalen sikrer Hydro langsiktig industriell tilgang på fornybar vannkraft, melder selskapet i en børsmelding onsdag. 

    Lyse og Hydro fusjonerer dermed kraftverk på Sør-Vestlandet i et nytt selskap, hvor Hydros Røldal Suldal Kraft-anlegg (RSK) inngår sammen med det meste av Lyses kraftportefølje.

    Det nye selskapet vil hete Lyse Kraft DA og får en årlig normalproduksjon på 9,5 TWh, hvorav Hydro vil eie 25,6 prosent og Lyse vil eie 74,4 prosent. Det er ventet at avtalen vil realisere synergier for det nye selskapet på om lag 500 millioner kroner i nåverdi.

    Avtalen innebærer at RSK-anleggene ikke hjemfaller i slutten av 2022, og at kraft fra det nye Lyse Kraft DA fortsatt vil kunne benyttes til Hydros aluminiumproduksjon i Norge.