<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arendals Fossekompani kjøper Kontali Analyse

Det industrielle investeringsselskapet etablerer også det nye vekstselskapet Alytic.

    Publisert 30. okt. 2020 kl. 08.04
    Oppdatert 30. okt. 2020 klokken 08.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord
    Fra venstre: Styreleder Lars Liabø i Kontali, administrerende direktør Thomas Aas i Kontali og konserndirektør Morten Henriksen i Arendals Fossekompani. Foto: AFK

    Arendals Fossekompani   kjøper 71 prosent av aksjene i Kontali Analyse og skal etablere det nye vekstselskapet Alytic, fremgår det av en børsmelding fredag. 

    Kontali ble grunnlagt i Kristiansund i 1987 og har vært den ledende kunnskapsbaserte konsulent- og dataleverandøren for norsk oppdrettsindustri. Selskapet har samlet produksjonsdata, etablert de første simuleringsmodellene for produksjon og marked, og har i dag verdens mest omfattende private informasjonsdatabase innenfor havbruk og fiskeri.

    – Vi er svært fornøyd med å få Arendals Fossekompani som majoritetsaksjonær i Kontali. AFKs digitale kompetanse og finansielle muskler vil bidra til en raskere digital transformasjon av Kontali, og styrke en allerede ledende posisjon innen havbruk og fiskeri, sier styreleder og gründer i Kontali, Lars Liabø.

    Nylig har det også etablert Alytic, som skal transformere et bredt spekter av datadrevne selskaper i ulike bransjer. Kontali er det første selskapet i Alytic-porteføljen, men flere selskaper vil følge etter.