Meglerhus anbefaler Nel – neste uke kommer tallene

Norne Securities forventer en ny toppnotering i Nel i løpet av noen måneder.

OPTIMIST: Analytiker Tomas Skeivys venter solid kursoppgang i Nel fremover. Foto: Fotolobis
Energi

Torsdag 5. november legger Nel  frem sine kvartalstall. Norne Securities velger å gjenta sin kjøpsanbefaling og kursmål på 24 kroner i forkant av kvartalspresentasjonen.

Vekstcase

– Budskapet er klart. Vi ser en solid oppside i aksjen og mener investorer ikke bør være for opptatt av kvartalstall på kort sikt. Dette er et vekstcase, sier analytiker Tomas Skeivys i Norne Securities til Finansavisen.

Fredag morgen ble det kjent at Nels datterselskap Nel Hydrogen Electrolyser har inngått en intensjonsavtale med Statkraft for levering av 40-50 megawatt med elektrolyser til stålproduksjon i Mo Industripark. Det er ventet at prosjektet skal finne sted i løpet av 2020.

– Jeg er fornøyd med kontraktsflyten for selskapet, og tror at mye større ordrer vil begynne å komme allerede neste år. Vi går fra drømmer og hype til konkrete og større avtaler i 2021, sier Skeivys til Finansavisen.

Kurstriggere

Analytikeren mener Nels kapitalmarkedsdag i slutten av november og Yaras ESG-dag 7. desember kan være viktige triggere for aksjen.

Nel antydet i andrekvartalspresentasjonen at tredje og fjerde kvartal ikke burde være for forskjellige fra årets to første kvartaler. Norne Securities forventer en omsetning på 159 millioner kroner og et negativt driftsresultat (ebitda) på 48 millioner kroner.

– Det er viktig å understreke at kvartalstall i denne forberedelsen for vekstfasen er lite viktige og vanskelig å forutsi, sier Skeivys.

Venter ny rekordnotering

Analytikeren forventer volatilitet i aksjen fremover, samtidig som han konkluderer med at Nel vil stige til en ny rekordnotering i løpet av de neste 12 månedene.

Fredag formiddag omsettes Nel-aksjen for 17,52 kroner, opp 2,5 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 24,6 milliarder kroner. For at kursmålet skal innfris må aksjen stige 37 prosent.

norne securities
nel
breaking
Nyheter
Energi
Børs
Aksjeanalyse