Tror avtale kan gi 225 mill. i Nel-inntekter

Nel-datter Nel Hydrogen Electrolyser har inngått en intensjonsavtale med Statkraft om Mo Industripark. Pareto-analytiker Gard Aarvik venter flere store avtaler for Nel.

SKAL SAMARBEIDE: Statkraft og Nel Hydrogen Electrolyser har inngått en intensjonsavtale om Mo Industripark i Mo i Rana. Det vil bety et kraftig inntektsløft for Nel, ifølge Pareto Securities.  Foto: MO INDUSTRIPARK
Energi

– Det er flott å se at flere i markedet går i retning av å bruke grønn hydrogen. Det er ikke bare positivt for Nel, men for hele industrien, sier analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities, som følger hydrogenselskapet Nel.

Fredag meldte Nel om en intensjonsavtale mellom datterselskapet Nel Hydrogen Electrolyser og Statkraft, for levering av 40-50 megawatt med elektrolyser til stålproduksjon i Mo Industripark.

Nyheten sendte Nel-kursen opp fra børsåpning, og etter lunsj var aksjen opp over 5,4 prosent. Dermed hentes noe av den seneste ukens nedtur inn, og fra slutten av september har Nel-aksjen steget nær 8 prosent.

POSITIV TROSS OVERPRISING: Analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities har salgsanbefaling på Nel-aksjen, men venter inntektsvekst fremover. Foto: Privat

Skal vokse

I løpet av fjoråret hadde selskapet like under 570 millioner kroner i inntekter. Hvis samarbeidet med Statkraft blir noe av, tror Aarvik det vil gi et markant løft på topplinjen.

– Dersom intensjonsavtalen materialiserer seg i en kontrakt tror vi den vil gi cirka 200-225 millioner kroner i salgsinntekter, sier han.

Og analytikeren venter flere liknende samarbeid for Nel.

– Vi forventer at flere slike intensjonsavtaler med påfølgende kontrakter av denne størrelsen vil bli annonsert for Nel i tiden fremover. Markedet skal vokse mye i årene som kommer, spår han.

I andre kvartal endte inntektene på 149 millioner kroner, opp fra 123 millioner i samme periode i fjor. Selskapet har antydet at tredje og fjerde kvartal ikke ventes å utvikle seg ulikt fra årets to første kvartaler.

Verdsatt for høyt

Ved ukeslutt ble Nel-aksjen handlet rundt 18 kroner. Det er imidlertid for høyt, ifølge Pareto Securities. For mens Norne Securities ser for seg en videre oppgang, og opererer med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 24 kroner, er ikke Aarvik og hans kolleger like optimistiske.

– Vi venter at Nel skal øke inntektene med rundt 25 prosent årlig det neste tiåret og inkluderer solide marginer, men mener verdsettelsen er for høy i dag, sier han.

– Risikofaktorene er ikke godt nok inn reflektert etter vårt syn, og knytter seg i hovedsak til usikkerhet rundt faktorer som konkurranse, teknologi, timing og fremtidige marginer, påpeker analytikeren.

Pareto Securities har en salgsanbefaling på Nel, og et kursmål på 6 kroner.

nel
statkraft
pareto securities
Gard Aarvik
Nyheter
Industri
Energi
Børs