Meglerhus: – Selskapet kan bli en pengemaskin

Danske Bank tror Aker BP kan bli en utbyttemaskin. Samtidig forventer meglerhuset en solid oppgang i aksjekursen fremover.

UTBYTTEMASKIN: Danske Bank forventer en solid kursoppgang for Kjell Inge Røkke og de andre aksjonærene i Aker BP.  Foto: Iván Kverme
Energi

Aker BP  leverte bedre resultater enn ventet i tredje kvartal. Ifølge TDN Direkt trekker flere analytikere frem det sterke vekstpotensialet i Aker BP etter selskapets identifisering av mulige prosjekter. Noen tror også på en markant utbytteøkning på kapitalmarkedsdagen neste år.

Utbytte

«En utbytteøkning er i horisonten. Vi fortsetter å se en attraktiv vekstprofil, solid utbytteavkastning og 39 prosent rabatt til verdijustert egenkapital som attraktiv», skriver Danske Bank Markets i en oppdatering.

Ved en oljepris på 50 dollar pr. fat tror Danske Bank at Aker BP kan opprettholde en utbytteavkastning på 10-12 prosent.

«Vi tror det er en relativ høy sannsynlighet for at Aker BP kanskje overrasker ved den kommende kapitalmarkedsdagen med en 10 prosent, eller høyere, utbytteannonsering», skriver analytikerne.

Kursmål: 250 kroner

Danske Bank Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Aker BP, men nedjusterer samtidig kursmålet fra 260 til 250 kroner.

Fredag omsettes aksjen for 146,35 kroner, ned 1,7 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 52,7 milliarder kroner.

ABG Sundal Collier mener ifølge TDN Direkt at den sterke balansen til Aker BP kan støtte selskapets vekststrategi. DNB Markets skriver i en oppdatering at Aker BP forblir deres toppvalg innen lete- og produksjonsselskaper.

Aker BP

(Mill. USD)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter684723
Driftsresultat242196
Resultat før skatt191143
Resultat etter skatt80-43

Aker BP

  • Oljeselskap med leting, utbygging og produksjon på norsk kontinentalsokkel, og et resultat av fusjonen mellom BP Norge og Det norske oljeselskap høsten 2016. 
  • Adm. direktør er Karl Johnny Hersvik. 
  • Største aksjonær er Kjell Inge Røkke gjennom Aker Kværner Holding og Aker.
aker bp
AKERBP
kjell inge røkke
danske bank
abg sundal collier
dnb markets
Nyheter
Energi
Børs
Aksjeanalyse