Meglerhus venter solid kursfall i Scatec Solar

Norne Securities mener Scatec Solar er overvurdert på dagens nivå.

SELG: Norne Securities venter kursfall for Scatec Solar-sjef Raymond Carlsen. Foto: Ivan Kverme
Energi

Norne Securities hever kursmålet på Scatec Solar SSO fra 150 til 175 kroner og gjentar samtidig sin salgsanbefaling. Analytikeren mener aksjen er overvurdert på dagens nivå.

Mandag ved lunsjtider omsettes aksjen for 208,40 kroner, ned 0,8 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 31,5 milliarder kroner.

16. oktober kom nyheten om at Scatec Solar sikret seg 100 prosent av aksjene i SN Power, som er kjent for sin vannkraftvirksomhet, fra Norfund. Transaksjonen beløp seg til 1,2 milliarder dollar, tilsvarende 10,9 milliarder norske kroner.

Meglerhuset er godt fornøyd med at Scatec Solar diversifiserer sin satsing. Likevel ser ikke tallknuserne noen oppside i aksjen, og minner om at det er forbundet stor risiko til flere av landene hvor Scatec har interesser.

I forrige uke var Fearnley Securities ute med en oppdatering på solenergiselskapet hvor kursmålet ble hevet fra 120 til 165 kroner samtidig som salgsanbefalingen ble gjentatt. Ikke alle er like skeptiske. Kepler Cheuvreux oppgraderte nylig aksjen fra hold til kjøp, og jekket opp kursmålet fra 167 til 297 kroner.

– Dette kan være årets deal, sa analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til Finansavisen da oppkjøpet ble kjent.