<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Koreansk vindmåler var kvartalets høydepunkt for Røkkes vind-satsning

Utplasseringen av LiDARs i Sør-Korea, som er et utstyr for å måle vinden, var den største begivenheten for Aker Offshore Wind i tredje kvartal. 

Publisert 3. nov. 2020
Oppdatert 3. nov. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
3.KVARTAL: Konsernsjef Astrid Skarheim Onsum i Aker Offshore Wind Holding. Foto: Iván Kverme

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Omsetningen for Røkkes ferske vindsatsning, Aker Offshore Wind AOW-ME, kom inn på 165.000 kroner i årets tredje kvartal. Resultatet endte på minus 14,7 millioner kroner, mens driftsresultatet landet på minus 16,1 millioner kroner. Resultatet pr. aksje endte på minus 0,02 kroner og kontantbalansen er på 492 millioner kroner. 

Aker Offshore Wind ble skilt ut som et eget selskap fra Aker Solutions og notert på Merkur Market, med en påfølgende emisjon der det hentet 500 millioner kroner. 

«I dette kvartalet var utplasseringen av LiDARs i Sør-Korea et operasjonelt høydepunkt og en viktig milepæl for oss og partneren vår KFWind. Det er første steg i å utvikle en stor flytende vindpark i Ulsan», uttaler adm. direktør i Aker-selskapet, Astrid Skarheim Onsum, i en børsmelding. 

Selskapet rapporterer også at det forbereder seg for budrunder i Norge og Skottland, som forventes å finne sted i første halvdel av 2021, og i California i løpet av neste år. 

Les hele kvartalsrapporten her

Aker Offshore Wind Holding

(Mill. kr) 3. kv./20 3. kv./19
Driftsinntekter 0,1
Driftsresultat -16,1
Resultat før skatt -16,1
Resultat etter skatt -14,7