<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Liten bedring for børsnykommer

Det har vært et innholdsrikt kvartal for Arne Blystad-dominerte OHT med børsdebut og starten på en omstilling vekk fra olje og gass. 

    Publisert 13. nov. 2020 kl. 08.46
    Oppdatert 13. nov. 2020 klokken 12.43
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 285 ord
    3.KVARTAL: Konsernsjef Torgeir Ramstad i OHT. Foto: Eivind Yggeseth

    Se webcast her kl. 17.00.

    Euronext Growth-nykommer OHT OHT-ME sitter igjen med 3,6 millioner dollar på bunnlinjen i sitt første kvartal som børsnotert selskap. På samme tid i fjor hadde selskapet et underskudd på 1,7 millioner dollar. Omsetningen har økt fra 15,7 millioner i fjor til 17,6 millioner dollar i kvartalet. 

    Innen offshorevind venter selskapet at de neste månedene vil være preget av høy anbudsaktivitet, hittil i år har selskapet levert seks anbud.

    Selskapet har pr. i dag en flåte på fem tungtransportskip rettet mot både havvind og olje - og gassnæringen. De seneste månedene har OHT gitt tydelig uttrykk for at det fremover vil satse mer eller mindre utelukkende på havvind og være ut av olje og gass innen 2026. 

    Veien dit har blant annet omfattet oppkjøp av selskapet Vind Offshore Installation og kontrahering av det første av to oppjekkbare installasjonsskip som skal bygges ved det kinesiske verftet China Merchants Heavy Industry. Kostprisen på disse fartøyene er tidligere oppgitt til 231 millioner dollar pr. stykk.

    I forkant av børsnoteringen i september hentet selskapet 60 millioner dollar, tilsvarende om lag 542 millioner kroner ved hjelp av meglerhusene DNB Markets, Clakrsons Platou Securities, Pareto Securities, SEB og Fearnley Securities.

    DNB-analytiker Martin Huseby Karlsen tok opp dekning av OHT i midten av oktober, og beskrev selskapet som en mulighet til å ta superprofitt. Huseby Karlsen satte et kursmål på 35 kroner. 

    OHT

     
    (Mill. USD) 3. kv./20 3. kv./19
    Driftsinntekter 17,6 15,7
    Driftsresultat 1,2 (1,4)
    Resultat før skatt 3,7 (1,7)
    Resultat etter skatt 3,6 (1,7)

    OHT

    • Grunnlagt i 2006.
    • Adm. direktør er Torgeir E. Ramstad, og Tom Erik Jebsen er finansdirektør.
    • Tidligere finansdirektør i Borr Drilling, Rune Magnus Lundetræ, er styreleder.
    • Investor Arne Blystad er største eier med en eierandel på 51,7 prosent.
    • Har pr. i dag en flåte på fem tungløftsskip, og har verdens største løfteskip, «Alfa Lift», under bygging i Kina.
    • Selskapet har to oppjekkbare installasjonsskip i bestilling.