<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nettotap på nærmere 350 millioner kroner

Quantafuels store happening i tredje kvartal var oppstarten av Skive-anlegget i Danmark, men selskapet tapte samtidig 347,3 millioner kroner. 

Publisert 13. nov. 2020
Oppdatert 13. nov. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
LEGGER FREM TALL: Konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel. Foto: Ole Christian Rønning

Quantafuel QFUEL-ME hadde driftsinntekter på 6,1 millioner i tredje kvartal, mot null i samme periode i fjor. Nettoresultatet kom inn på minus 347 millioner kroner, mot et tap på 40 millioner i fjor. 

Netto finansposter er påvirket av de generelle valutasvingningene i tillegg til rentekostnadene knyttet til lån fra Danske Grønne Investeringsfond (DGI), leie av kontorer/bygninger og konvertibelt lån fra BASF.

I september startet produksjonen av å transformere plastikkavfall til flytende væske ved anlegget i Skive i Danmark. Produksjonsstarten er en viktig milepæl for selskapet, fremgår det av kvartalsrapporten. 

Det pågår fortsatt en optimaliseringsprosess for å øke produksjonen til full kapasitet. I tillegg melder selskapet om store fremskritt i FEED-studien for nye store anlegg, og det har valgt Esbjerg i Danmark som neste prosjektsted. Selskapet ser samtidig muligheter til å styrke posisjonen og skape verdi gjennom oppkjøp, og er i flere slike tidlig-fase prosesser.

I tredje kvartal har Quantafuel også avtalt å kjøpe de utestående aksjene i Replast i Kristiansund. Planen er å etablere et mekanisk og kjemisk prosessanlegg med en minimumskapasitet på 20.000 tonn pr. år, som tar sikte på full drift i 2022. 

Oppkjøpet er mulig etter at selskapet hentet 852 millioner kroner i frisk kapital i tredje kvartal. 

Quantafuel har også denne uken lansert en kampanje for å rekruttere nye ansatte til å ta del i selskapets vekstplaner. Selskapet skal over de neste 12 månedene ansette 50-60 nye personer ved hovedkontoret i Norge. Det kommer i tillegg til rekruttering ved resirkuleringsanleggene i Norge, Danmark og andre fremtidige lokasjoner, fremgår det av kvartalsrapporten. 

Les hele kvartalsrapporten her

Quantafuel

(Mill. kr) 3. kv./20 3. kv./19
Driftsinntekter 6,1 0
Driftsresultat -30,3 -12,6
Resultat før skatt -339 -27,0
Resultat etter skatt -347,3 -40,1