Tar opp dekning på Røkke-aksje med kjøpsanbefaling

Publisert 4. des. 2020 kl. 09.06
Oppdatert 4. des. 2020 klokken 09.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
Kjell Inge Røkke Foto: Iván Kverme

SpareBank 1 Markets har tatt opp dekning av Aker Carbon Capture   , som er dominert av Kjell Inge Røkke, med kjøpsanbefaling og et kursmål på 16 kroner. 

Aksjen er fredag morgen opp 2,7 prosent til 10,25 kroner. SpareBank 1 Markets ser en oppside på rundt 55 prosent for Aker Carbon Capture. De siste tre månedene har aksjen steget 123,3 prosent.

Aker Carbon Capture og MAN Energy Solutions signerte nylig en samarbeidsavtale for å utvikle teknologiske og energieffektive komprimeringsløsninger for karbonfangst og -lagrings (CCS) applikasjoner med varmegjenvinning. 

Samarbeidet bygger på MANs erfaring innen kompressorteknologi, integrasjonen av systemkomponenter og deres design og levering. Aker Carbon Capture skal bidra med proprietære amineteknologi og effektive prosessdesign innen karbonfangst.

Aker Carbon Capture la frem sin første kvartalsrapport i november. Røkke-selskapet omsatte for 5,6 millioner kroner i tredje kvartal, og endte med en negativ EBITDA på 12,6 millioner kroner. Selskapet hadde en kontantbeholdning på 493 millioner kroner.