<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scatec og Equinor satser i Brasil – får med seg Hydro

Trioen vil ha en bit av et solmarked med «betydelig, langsiktig potensial».

Publisert 9. des. 2020
Oppdatert 9. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
SATSER I BRASIL: Scatec, Norsk Hydro og Equinor. Foto: Scatec

Scatec SSO har signert en intensjonsavtale (MoU) med Equinor   og Norsk Hydro   med sikte på felles utvikling av et 480 MW solkraftverk i Brasil, går det frem av en pressemelding fra førstnevnte etter at DN først omtalte saken.

Avtalen danner rammeverket for å realisere prosjektet på en tomt Scatec og Equinor allerede har sikret seg i Rio Grande do Norte nordøst i landet.

Selskapene sikter mot å fatte en endelig investeringsbeslutning i 2021.

Solmarkedet i Brasil har ifølge meldingen et «betydelig, langsiktig potensial». Scatec og Equinor utvikler allerede en portefølje av prosjekter i landet, og har et 162 MW anlegg i drift.

Equinor er største aksjonær i Scatec, med en eierandel på 13,12 prosent.

Hele meldingen her.

Samtidig skal Hydro ifølge avisen bygge en kombinert 620 MW sol- og vindpark sammen med den australske investeringsbanken Macquarie, og deres Green Investment Group.

Scatec stiger 3,7 prosent til 290,40 kroner på Oslo Børs en liten halvtime før stengetid onsdag. Hydro er opp 2,2 prosent til 38,78 kroner, Equinor 2,1 prosent til 149,55 kroner.