<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljegigant sikrer majoritetsandel i karbonfangst-selskap

Oljegiganten BP har sikret majoritetsandelen i USAs største karbonfangst-selskap.

Publisert 16. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
KUTT: BP vil kutte utslippene og har anskaffet en majoritetsandel i USAs største karbonfangst-selskap.  Foto: Bloomberg

Olje- og energiselskapet BP har sikret majoritetsandelen i Finite Carbon, USAs største selskap innen karbonfangst. Avtalen er en del av klimamålet til selskapet og vil samtidig sikre en ny inntektsstrøm, melder Reuters onsdag. 

Finite Carbon betaler grunneiere for å forvalte skog og generer kompensasjonskreditt det kan selge til selskaper som forurenser. «Selskapet forventer å generere 1 milliard dollar for grunneierne over de neste 10 årene», uttalte Sean Carney, adm. direktør i Finite Carbon, i et intervju med Reuters tidligere i desember. 

Finite har 50 pågående karbonprosjekter på tre millioner dekar i USA og har allerede sikret grunneierne 500 millioner dollar i inntekter. 

BP vil ikke oppgi verdien av oppkjøpet eller størrelsen på eierandelen. Energigiganten planlegger å øke den fornybare kraftkapasiteten 20 ganger innen 2030, til 50 gigawatt. Samtidig skal oljeproduksjonen reduserer med 40 prosent i perioden.