<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto ser doblingspotensial i ESG-aksje

Meglerhuset tar opp dekning på Cloudberry og setter kursmålet høyt.

Publisert 17. des. 2020 kl. 09.09
Oppdatert 17. des. 2020 klokken 09.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
VIND: Cloudberry satser på vindkraft og annen grønn energi. Her fra Smøla. Foto: Dreamstime

 

Pareto Securities tar opp dekning på Cloudberry Clean Energy med en kjøpsanbefaling og kursmål 20 kroner, ifølge en analyse torsdag.

Det var nesten en dobling fra kursen aksjen startet på i dag på 11,20 kroner. Siden børsen startet har imidlertid analysen sendt aksjen rett i været. Aksjen handles nå til 13,30 kroner.

Mens andre ESG-aktører har steget markant i 2020, har Cloudberry ennå ikke å fange blikket til de fleste investorer til tross for nylige avtaler som gir bevis på konseptet, ifølge Pareto.

«Vi forventer økt oppmerksomhet fra investorene ettersom selskapet fortsetter å vokse», skriver meglerhuset. 

Selskapet referer til den nylige emisjonen der selskapet hentet 500 millioner kroner til ny vindsatsing

Cloudberry kjøpte også en tredel av aksjene i Odal Vindkraftverk med estimert egenkapitalkrav på inntil 359 millioner kroner. I samarbeid med Akershus Energi og KLP planlegger Cloudberry å utvikle en vindpark i Innlandet med kapasitet på 163 MW.

Cloudberry-aksjen ble notert på Oslo Børs tilbake i april og hadde en god periode i juli, før det bar ned til rundt nåværende verdier igjen. I dag spretter imidlertid aksjen opp 12,1 prosent fra start på børs.