Meglerhus tror børsrakett kan doble seg en gang til

SpareBank 1 Markets tror kursfesten fortsetter i børsraketten Everfuel.

OPTIMIST: Analytiker Jonas Meyer tror på en kraftig kursoppgang i Everfuel. Foto: Fotograf Ornelund
Energi

SpareBank 1 Markets tar opp dekning på Everfuel, noe som har resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 150 kroner. 

– Selskapet er den perfekte link i hydrogen-verdikjeden, sier analytiker Jonas Meyer til Finansavisen. Han minner om at selskapet har en posisjon mellom utstyrsprodusentene som NEL Hydrogen og Hexagon Purus, og sluttbruker av hydrogen som buss, truck og taxi operatører.

Everfuel skal eie og operere 1) elektrolysører for å produsere grønn hydrogen fra fornybar energi, 2) trucker for å frakte hydrogen og 3) fyllestasjoner for å fylle hydrogen på kjøretøy.

– Vi tror selskapet drar nytte av at markedet for hydrogen vokser ekstremt raskt, og EU skal investere over 100 milliarder euro de neste 10 årene, sier Meyer til Finansavisen.

250 kroner?

Ifølge analytikeren har Everfuel som mål å fylle 10.000 busser, trucker og taxier innen 2030. Dersom selskapet greier å gjennomføre sine mål mener Meyer at aksjen kan være verdt mer enn 250 kroner.

SpareBank 1 Markets argumenterer også med at det er stor sannsynlighet for at selskapet overgår sitt eget mål, i og med at det bare representerer fylling av ca. 0,01 prosent av bilene i Europa.

Tirsdag omsettes aksjen for 77 kroner, opp 6,90 prosent.

I forkant av høstens børsnotering av Everfuel ble det utstedt 13,2 millioner nye aksjer til en tegningskurs på 22 kroner. Torsdag 29. oktober åpnet aksjen på 15,90 kroner og var i løpet av dagen nede i 14,02 kroner før den sluttet på 21,90 kroner.