Ble tre ganger overtegnet

MPC Energy Solutions prøvde i fjor høst å hente 100 millioner dollar uten hell. Nå ble transaksjonen tre ganger overtegnet til samme prising.

HENTET KAPITAL: Styreleder Dr. Ignace Van Meenen i MPC Energy Solutions hentet 100 millioner dollar, etter å ha prøvd samme øvelse i fjor høst. Foto: MPC Energy Solutions
Energi

MPC Energy Solutions prøvde å hente 100 millioner dollar i fjor høst, men mislyktes og satte prosessen på vent. Forrige mandag rykket tilretteleggerne Fearnley Securities og SpareBank 1 Markets igjen ut i markedet – og denne gangen med suksess.

I løpet av kort tid ble det hentet 100 millioner dollar, tilsvarende 857 millioner kroner, og den21. januarblir aksjen notert på Euronext Growth til en prising på 900 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyde med utfallet og det blir den første grønne børsnoteringen i år. Transaksjonen var tre ganger overtegnet og vi fikk med en rekke høykvalitetsinvestorer som DNB, Klaveness Marine og KLP, samt også mange internasjonale investorer, sier styreleder Dr. Ignace Van Meenen i MPC Energy Solutions.

– Hvorfor lykkes dere ikke i fjor høst?

– Vi har vært veldig opptatte av å etablere en god aksjonærstruktur for satsingen vår, og vi har brukt tid for å gi spesielt de institusjonelle investorene bedre mulighet til å forstå våre prosjekter, sier han.

Høy margin

MPC Energy Solutions eier, utvikler og finansierer fornybarprosjekter hovedsakelig innen sol- og vindkraft over hele verden. I dag har selskapet syv prosjekter i drift, hvor de fleste er i Latin-Amerika og Karibien.

I tillegg jobber selskapet med prosjekter innen energilagring og andre tiltak som reduserer energiforbruk og utslipp.

Pengene fra emisjonen skal brukes til å fullføre kjøp og bygging av 13 eksklusive prosjekter med 15 til 20 års kraftavtale (PPA), utvikling av eksisterende prosjekter og generelle selskapsformål.

– På de små og mellomstore prosjektene sikter vi oss inn på en EBITDA-margin på mellom 70 og 75 prosent på konsernnivå, sier styrelederen.

mpc energy solutions
Nyheter
Energi
Børs