<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydrogenrakett skal samarbeide med vindgigant

Hydrogenselskapet Everfuel skal samarbeide med danske Ørsted.

Publisert 20. jan. 2021 kl. 08.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
KONTRAKT: Everfuel har signert en distribusjonskontrakt med Ørsted. Foto: Dreamstime

 

Everfuel har signert en distribusjonskontrakt med det danske vindselskapet Ørsted. Kontrakten innebærer en endelig investeringsbeslutning fra Ørsted om å benytte havvind til å produsere grønt hydrogen, fremgår det av en pressemelding fra det danske selskapet. 

I tillegg til elektrolysøren skal Everfuel bygge og operere et kompresjons- og påfyllingsanlegg. Ørsteds anlegg har ventet oppstart sent i 2021 og kapasiteten skal ligge på 2 megawatt. Det tilsvarer en produksjon på rundt 1 tonn fornybart hydrogen pr. dag. 

– Grønt hydrogen vil spille en sentral rolle i avkarboniseringen av samfunnet vårt. Vi er derfor veldig glade for å fremme vårt gode samarbeid med Ørsted, en global leder innen fornybar energi, for å videreutvikle og kommersialisere den bærekraftige hydrogenverdikjeden for nullutslippsmobilitet, uttaler gründer og adm. Jacob Krogsgaard i Everfuel, melder TDN Direkt. 

Everfuel-aksjen har fått en solid start på det nye året og er opp 16,02 prosent, til 145,02 kroner. Den siste måneden er aksjen opp 92,08 prosent.