Meglerhus ser «betydelig oppside»

Kepler Cheuvreuxs nye kursmål tilsier en oppside på 20 prosent for Scatec, men meglerhuset ser langt høyere fair verdi.

180 PROSENT: Scatec-aksjen har steget nær 180 prosent de seneste 12 månedene. Her konsernsjef Raymond Carlsen. Foto: Bloomberg
Energi

 

Kepler Cheuvreux har oppjustert kursmålet for Scatec-aksjen fra 297 til 430 kroner og gjentatt en kjøpsanbefaling, melder TDN Direkt.

Onsdag endte Scatec-aksjen ned 1,1 prosent til 358,00 kroner på Oslo Børs, samme dag som det ble kjent at en amerikansk finansgigant har passert 10 prosents eierskap. Det seneste året er aksjen imidlertid opp rundt 180 prosent, og torsdag har den vendt oppover igjen. I 11-tiden er aksjen opp 1,7 prosent til 364 kroner.

Ifølge meglerhuset og analytiker Andreas Bertheussen skal det nye kursmålet speile vekst til 2050, noe som allerede reflekteres i verdsettelsen for flere av Scatecs konkurrenter.

«Våre to standardiserte verdsettelsesmetoder som utvider veksthorisonten til 2050, oppnår en fair relativ verdsettelse av Scatec på mellom 540–640 kroner pr. aksje», heter det i Kepler Cheuvreux-oppdateringen, ifølge TDN Direkt.

«Selv om en relativt høy andel av verdien er knyttet til vekst, har Scatec den relativt høyeste oppsiden blant konkurrentene, hvis man tilpasser med vekstscenarier. Når vi bruker en høyere WACC (kapitalkostnad, red.anm.) for Scatec, ser vi fortsatt en betydelig oppside», heter det videre.