Positive tall fra to grønne Siemens-selskaper

Både Siemens Energy og Siemens Gamesa la frem positive tall for første regnskapskvartal.

UTVIKLER: Siemens Gamesa utvikler vindmøller til bruk både på land og til havs. Foto: Nexans
Energi

Siemens Energy og Siemens Gamesa la søndag frem tallene for det regnskapsmessige første kvartalet i 2021. Siemens Energy fikk en en justert EBITDA på 243 millioner euro, mot et negativt resultat på 117 millioner euro i samme periode i fjor, melder TDN Direkt. 

Siemens Gamesa, som eies 67 prosent av Siemens Energy, fikk i samme periode et justert driftsresultat på 121 millioner euro, mot et tap på 136 millioner euro i samme periode i fjor.

Det positive resultatet til Siemens Energy skyldes blant annet operasjonelle forbedringer som har medført lavere kostander, inkludert positive midlertidige effekter. Omsetningen endte på 6.5 milliarder euro (6.373), mot ventet 6,7 milliarder euro. Ordreinngangen var 7.4 milliarder euro. Selskapet gjentar guidingen for 2021, ifølge TDN Direkt. 

Ordreinngangen til Siemens Gamesa endte på 2,3 milliarder euro, mot ventet 4,6 milliarder, som gjenspeiler volatiliteten i offshoremarkedet, ifølge kvartalsrapporten til selskapet. 

Bestillingen av offshore vindturbiner og relaterte ordre ventes i løpet av de kommende kvartalene, men ingen ordre ble lagt inn i kvartalet. Omsetningen steg uansett med 15 prosent, til 2,3 mrd. euro for kvartalet, og selskapet opprettholder guidingen for inneværende år.