<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Himmel eller helvete for Nel?

Arctic Securities utelukker ikke at Nel-aksjen kan doble seg. Aksjekursen kan også halvere seg.

    Publisert 26. jan. 2021 kl. 10.29
    Oppdatert 26. jan. 2021 klokken 10.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    HOLD: Arctic Securities nedgraderer Nel til en hold-anbefaling og gir aksjen et kursmål på 35 kroner. Meglerhuset opererer også med et «high»- og «low»-case på aksjen. På bildet ser du Nel-sjef Jon André Løkke. Foto: Ole Christian Rønning

     

    Arctic Securities nedgraderer Nel-aksjen fra kjøp til hold samtidig som kursmålet oppjusteres fra 25 til 35 kroner. Ifølge TDN Direkt heves kursmålet på bakgrunn av en positiv utvikling i hydrogenindustrien og økt innsikt etter selskapets kapitalmarkedsdag.

    «Vi finner den nåværende aksjekursen fair, og vi nedgraderer til hold», skriver Arctic.

    75 eller 12 kroner?

    Samtidig er det verdt å merke seg at meglerhuset har oppdatert sine «high»- og «low»-case på aksjen som, basert på forskjellige antagelser, peker mot en verdi på henholdsvis 75 kroner og 12 kroner.

    Arctic Securities mener Nel fremstår som et industriledende selskap og tallknuserne ser det ikke som urealistisk at aksjen kan følge banen for det de omtaler som et «high case», særlig ettersom de to alternativene ikke nødvendigvis vil ha forskjellig nyhetsstrøm de neste 12 månedene.

    Analytikerne i Berenberg var nylig ute med en oppdatering på Nel. Her ble kursmålet hevet fra 26  til 37 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen ble gjentatt.

    Tirsdag omsettes aksjen for 33,18 kroner, ned 1,7 prosent.