<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Horizons og Aker Offshore Wind inngår samarbeidsavtale med Statkraft

Statkraft inngår avtaler med Aker Offshore Wind og Aker Horizons for prosjektmuligheter i Nordsjøen.

    Publisert 27. jan. 2021 kl. 08.07
    Oppdatert 27. jan. 2021 klokken 08.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 94 ord
    FORNYBART: Her ser vi Sheringham Shoal-vindparken utenfor Storbritannias østkyst, som Equinor og Statkraft åpnet i 2012. Nå inngår Statkraft samarbeidsavtaler med Aker-selskapene for to nye potensielle felt. Foto: Equinor

      AOW 

    I en melding onsdag morgen melder Aker at dets datterselskaper Aker Offshore Wind og Aker Horizons har signert en samarbeidsavtale for å utforske prosjektmuligheter for havvind i Norge.

    Norske myndigheter annonserte i fjor at de ville åpne for søknader om utvikling av havvind på to områder i Nordsjøen, nærmere bestemt Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

    Samarbeidspartnerne vil ifølge meldingen utforske muligheten for bunnfast havvind på Sørlige Nordsjø II (SN2), hvor selskapene vil etablere en felles prosjektgruppe, 50/50 delt mellom Aker Offshore Wind og Statkraft for felles utarbeidelse og innlevering av melding, samt videre utvikling av prosjektet.