<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Freyr noteres på Wall Street

Det norske batteriselskapet Freyr går på børs i USA og har inngått avtaler som sikrer 7,3 milliarder kroner i frisk egenkapital

    Publisert 29. jan. 2021 kl. 08.03
    Oppdatert 29. jan. 2021 klokken 08.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord
    SIKRET AVTALE: Freyr har inngått avtale med 24M technologies. Her en illustrasjon av selskapets planlagte fabrikk i Mo i Rana. Foto: Freyr

    Freyr har inngått avtale om å fusjonere med «SPAC»-selskapet Alussa Energy Acquisition Corp, og vil dermed noteres på New York Stock Exchange.

    Det opplyser Freyr i en melding fredag morgen.

    SPAC (Special Purpose Acquisition Company)

     

    Et «Special Purpose Acquisition Company» – SPAC – er et børsnotert skallselskap uten virksomhet, som er på jakt etter å kjøpe et privateid selskap, for så å ta det på børs «bakveien». 

    Ifølge meldingen representerer transaksjonen en pro forma egenkapitalverdi for det samlede selskapet på 1,4 milliarder dollar. Navnet på det samlede selskapet vil bli Freyr Battery, og transaksjonen tilfører anslagsvis 850 millioner dollar, tilsvarende 7,3 milliarder kroner til selskapet, inkludert en forpliktet «PIPE»-investering (Private Investment in Public Equity) på 600 millioner dollar.

    Transaksjonen forventes å være gjennomført i andre kvartal 2021.

    – Vi er ekstremt glade og takknemlige for samarbeidet med Freyr. Vi har vurdert mer enn 75 ulike investeringsmuligheter innen energi- og energiomstillingssektoren siden vi gikk på børsen i slutten av 2019, og Freyr skilte seg klart ut som en ledende aktør, sier Daniel Barcelo, administrerende direktør og styremedlem i Alussa Energy.

    Freyr planlegger investeringer i årene fremover på 20 milliarder kroner. I første omgang ventes det at selskapet vil skape opp mot 1.500 nye grønne arbeidsplasser i Norge de neste fire til fem årene.