Freyr inngår intensjonsavtale

Det norske batteriprodusenten signerer avtale om bærekraftig kobolt. 

BÆREKRAFTIG AVTALE: Freyr har inngått en intensjonsavtale med Glencore International. ILLUSTRASJON: Freyr
Energi

Freyr har inngått en intensjonsavtale med Glencore International om levering av inntil 3.700 tonn koboltmetallskåret katoder. Katodene skal bli produsert ved Nikkleverk, som er Glencores norske virksomhet i Kristiansand. 

FORNØYD: Adm. direktør Tom Einar Jensen i Freyr. Foto: Freyr

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag. 

Kobolt utgjør en sentral komponent i den norske batteriprodusentens litium-ion battericeller.

– Den endelige leveranseavtalen vil gi våre produksjonsanlegg tilgang på bærekraftig utvinnet og sporbar kobolt, sier adm. direktør Tom Jensen i Freyr.

Glencore er også en av investorene som bidrar med ny egenkapital i forbindelse med Freyrs foreslåtte sammenslåing med Alussa Energy Acquisition Corp, som er notert på New York Stock Exchange. Før helgen ble det kjent at Freyr går på børs i USA og at selskapet har inngått avtaler som sikrer 7,3 milliarder kroner i frisk egenkapital. Det er forventet at transaksjonen vil bli gjennomført i andre kvartal i år.