Magnora utvider porteføljen – kjøper seg inn i svensk solselskap

Magnora kjøper en fjerdedel av svensk solselskap, med opsjon om ytterligere 15 prosent.

UTVIDER: Magnora utvider porteføljen.  Foto: Dreamstime
Energi

 

Magnora har inngått en avtale om å kjøpe 25 prosent av det svenske solar PV-selskapet Helios Nordic Energy, med opsjon på ytterligere 15 prosent, ifølge en børsmelding.

– Med denne investeringer i Helios ekspanderer Magnora sin eksponering til utvikling av fornybare «greenfield»-prosjekter, sier arbeidende styreleder Torstein Sanness i Magnora.

I meldingen fremgår det at Helios har en nåværende prosjektportefølje på 11 prosjekter, med 300 megawatt installert kapasitet. Helios har store ambisjoner om ta markedsandeler i Norden. 

– Vi er glade for å ta med Magnora om bord. Vi ser en god strategisk «fit» og komplementære ferdigheter på tvers av selskapene, noe vi tror vil åpne opp for videre muligheter for Helios, sier konsernsjef Andreas Tunbjer i Helios.

Ifølge meldingen kan aksjeopsjonen bli utøvd av Magnora fra fullføringen av den første investeringen, men ikke senere enn 15. september 2021. Dersom opsjonen utøves vil Magnora eie 40 prosent av utestående aksjer i selskapet. 

I går meldte selskapet om plan om ny vindpark i Agder. Fearnley Securites hevet som følge av meldingen kursmålet i aksjen og ser 70 prosents oppside.