<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow og Elkem inngår grønn intensjonsavtale

Vow og Elkem skal samarbeide om å redusere produksjonsutslipp.

Publisert 2. feb. 2021
Oppdatert 2. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
SAMARBEID: Vow og adm. direktør Henrik Badin skal samarbeide med Elkem. Foto: Iván Kverme

     

Vow og Elkem har signert en intensjonsavtale med en målsetting om å redusere CO2-utslippene fra Elkems produksjon av silikon og ferrosilisiumprodukter for det globale markedet, fremgår det av en børsmelding tirsdag. 

De to selskapene skal utveksle kompetanse og teknologiløsninger for å utvikle og produsere biokarbon og andre produkter for Elkems produksjonsprosesser. 

Biokarbon skal produseres ved Vows planlagte anlegg på Follum utenfor Oslo, fra et bærekraftig råstoff bestående av skogsmasse, treavfall og andre trematerialer. Elkem benytter allerede inntil 20 prosent biokarbon i deres produksjon i Norge og jobber mot å øke dette til 40 prosent innen 2030. 

Vows anlegg vil begynne med å produsere rundt 10.000 tonn biokarbon, men produksjonen skal være skalerbar. Viken Skog er også involvert i utviklingen av anlegget og en endelig investeringsbeslutning skal fattes etter at man vet resultatet fra Enova-søknaden. Målet er at anlegget er i drift sommeren 2022.