Quantafuel nærmer seg oppstart i Kristiansund med stormskritt

Quantafuel har fått fart på anlegget i Kristiansund og er snart klare for oppstart.

OPPSTART: Quantafuel og adm. direktør Kjetil Bøhn er snart klare for oppstart i Kristiansund.  Foto: Iván Kverme
Energi

 

Quantafuel nærmer seg oppstart og testing av deres nye reaktor-design på anlegget i Kristiansund. Omgjøringen av Replast-fasilitetene går raskere enn ventet og selskapet forventer å se resultater innen utgangen av første kvartal, ifølge en børsmelding fredag. 

Parallelt forberedes det et eget oppsett med kombinerte prosesser som tar for seg forbehandling av råstoff og kjemisk og mekanisk gjenvinning ved Kristiansund-anlegget. 

Selskapet melder også at det implementerer enkelte endringer i utstyr og driftsprosedyrer ved anlegget i Skive for å oppnå stabil drift over en lengre periode. Endringene er godt i gang og det venter snart å starte to linjer på nytt, fremgår det av meldingen. 

Hovedmålet for februar er å kjøre to linker parallelt over lengre tid, for å ytterligere optimalisere driftsparametere som temperatur og trykk. Det vil fortsatt ta måneder før selskapet oppnår stabil produksjon på alle fire linjene i Skive. 

Quantafuel diskuterer utrulling av store kapasitetsanlegg med både eksisterende og potensielle nye partnere.