<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Beslutning rundt utbygging utsettes: – Gode nyheter, mener styreleder

Forlengelsen av en utbyggingstillatelse for Magnora og partneren RWE Renewables utsettes.

    Publisert 5. feb. 2021 kl. 12.57
    Oppdatert 5. feb. 2021 klokken 14.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    UTSETTES: Kommunestyret i Birkenes vil avvente en utsettelsesforespørsel fra RWE Renewables.  Foto: Dreamstime

     

    I en fersk børsmelding fra Magnora vises det til en melding datert 1. februar angående Magnora som inngikk en opsjonsavtale med RWE Renewables om å utvikle vindparkene Oddeheia og Bjelkeberg i Birkenes kommune i Agder fylke. 

    I børsmeldingen fra 1. februar ble det opplyst om at RWE har søkt Olje- og energidepartementet om en forlengelse av tillatelsen for utbygging med ett år. Magnoras deltakelse i prosjektet er betinget av godkjenning av denne tillatelsesforlengelsen.

    Magnora er nå blitt informert om at Birkenes kommunestyre har stemt for et forslag om å utsette beslutningen om RWE Renewables søknad om å forlenge tillatelsen. Utsettelsen begrunnes med at kommunestyret vil avvente til den norske regjeringen presenterer sitt reviderte nasjonalbudsjett i vår.

    «Vi mener at avgjørelsen er gode nyheter for Magnora og partneren vår RWE Renewables. Ved å utsette vedtaket vil kommunestyret kunne få bedre innsikt i skattespørsmålet, som kan sikre at en høyere andel av de totale skatteinntektene tilfaller vertskommunen», uttaler Torstein Sanness, styreleder i Magnora. 

    Oddeheia og Bjelkeberg-prosjektene vil ha en installert effekt på opptil 98 MW når det er ferdig. Magnoras andel i prosjektet vil være omtrent 34 prosent.