Ser 75 prosents oppside i oljemygg etter oppkjøp – øyner utbytte

SpareBank 1 Markets jekker opp kursmålet i Panoro Energy og ser nå over 75 prosents oppside i aksjen.

KJØP: Panoro Energy høster kjøpsanbefaling av SpareBank 1 Markets. Foto: Panoro Energy
Energi

 

SpareBank 1 Markets hever kursmålet i Panoro Energy-aksjen til 30 kroner fra 20 kroner etter ny avtale og kjøp av oljefelt i Gabon.

«Avtalen øker selskapets størrelse markant, kan gi muligheter for utbetaling av utbytte og kan gi mulighet for en tredje produksjonsvekst», skriver Teodor Sveen-Nilsen i analysen.

Kursmålet er basert på en Pris/Verdijustert egenkapital på 1 og 5,5 ganger forventet inntjening i 2023. 

Panoro hentet tirsdag denne uken 70 millioner dollar for å kjøpe 10 prosent av Dassafu-lisensen i Gabon, over 14 prosent i Okume-komplekset og Ceiba-feltet i Ekvatorial-Guinea. 

Etter SpareBank 1 Markets' estimater ble avtalen gjort på attraktivt grunnlag. 

Meglerhuset ser også utbyttepotensial fra 2023 og utover på mellom 0,10-0,40 dollar pr. aksje. Det gir en utbytteavkastning på 5-20 prosent. 

For noen år siden kjøpte Panoro en produksjonsenhet i Tunisia, som sikret produksjonsvekst etter første olje ved Tortue i Gabon. Med den økte eierandelen i Dussafu-lisensen og de nye eiendelene i Ekvatorial-Guinea, går Panoro nå inn i sin andre fase av produksjonsvekst. 

«Videre – hvis selskapet og dets partnere lykkes med å utvikle neste fase i Duaasfu-lisensen og jage 2C-ressursene i de nylig ervervede eiendelene i Ekvatorial Guinea – kan vi se en tredje bølge av betydelig produksjonsvekst de neste årene», skriver meglerhuset.