ABG tar opp dekning av to Røkke-nykommere – ser 80 prosents oppside

Kjell Inge Røkke får kursmålene hevet i både Aker Horizons og Aker Offshore Wind.

NAPP: Kjell Inge Røkke har fått napp hos meglerhusene som sender kursmålene rett opp.  Foto: Eivind Yggeseth
Energi

   

ABG Sundal Collier starter dekning av både Aker Horizons og Aker Offshore Wind (AOW) med kursmål satt til henholdsvis 57 og 17 kroner aksjen, ifølge TDN Direkt. Begge selskapene får kjøpsanbefaling.

Det impliserer et oppsidepotensial i Aker Offshore Wind-aksjen på nesten 80 prosent og 14 prosent i Aker Horizons.

Til sammenligning har SEB Equities og Pareto Securities kursmål på 10 kroner i AOW, Clarksons Platou Securities har 13 kroner, mens Fearnley og Carnegie er nede på henholdsvis 7,50 og 7,80 kroner.

I analysen om Aker Horizons skriver ABG Sundal Collier at deres nåværende vurdering av verdijustert egenkapital (NAV) i selskapet gir en kurs på omtrent 43 kroner, basert på 12,7 milliarder kroner for Mainstream Renewable Power (MRP) og 4 milliarder for Aker Clean Hydrogen (ACH), noe som samlet er nært dagens aksjekurs.

«Men videre forventer vi betydelige organiske og uorganiske initiativer både innen porteføljeselskapene, men også i Horizons selv til å være verdiinnvannende på kort og lang sikt», skriver meglerhuset og legger til at på kort sikt vil lanseringen av ACH kunne være en positiv trigger for selskapet.

Videre skriver ABG i analysen om Aker Offshore Wind at de mener selskapet er posisjonert til å bli en av de største aktørene i markedet grunnet tre kritiske faktorer: 

  1. Fordel av å være en tidlig aktør
  2. Teknologilederskap 
  3. Finansiell styrke.

Meglerhuset er imidlertid åpne om at verdivurderingen av selskapet er vanskelig å tallfeste på nåværende tidspunkt.  

«Slik det ser ut nå kan første produksjon være i 2025 på det tidligste og parametere/økonomi er høyst usikre. Dette gjør estimater og verdivurderinger vanskelig», legger meglerhuset til.

Aker Offshore Wind er opp 125 prosent siste tre måneder. Aker Horizons er derimot relativt nynotert og har klatret 14 prosent siste uke.