<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går sammen om utvikling av blått hydrogen

ENGIE og Equinor har inngått samarbeid.

Publisert 18. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
INNGÅR SAMARBEID: ENGIE og Equinor har signert en avtale om å undersøke utviklingen av verdikjeder for hydrogen fra naturgass – såkalt blått hydrogen – i Belgia, Nederland og Frankrike. Foto: Equinor

 

ENGIE og Equinor har signert en avtale om å undersøke utviklingen av verdikjeder for hydrogen fra naturgass – såkalt blått hydrogen – i Belgia, Nederland og Frankrike, ifølge en melding. 

– Equinor har som mål å være et ledende selskap i energiomstillingen. Vi tror at hydrogen og CCS vil være avgjørende hvis vi skal lykkes med overgangen. Samarbeid og partnerskap vil være helt nødvendig for å finne de beste løsningene, kommenterer Grete Tveit, Equinors direktør for Low Carbon Solutions.

I de kommende månedene vil de to selskapene starte samtaler med potensielle kunder for å vurdere prosjektet, samt starte dialog med andre interessenter og relevante myndigheter.

De to partene mener det er viktig å utvikle prosjekter i stor skala for framstilling av blått og fornybart hydrogen for å gjøre det mulig for industrikunder å redusere CO2-utslipp betydelig før 2030. 

Edouard Neviaski, administrerende direktør i ENGIEs forretningsenhet Global Energy Management tror bestemt at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i energiomstillingen.

– ENGIE produserer fornybart hydrogen og støtter utviklingen av markedet for hydrogen med lavt karbonavtrykk. Begge disse teknologiene vil være nødvendige for å akselerere utviklingen av en robust infrastruktur og overgangen til en karbonnøytral økonomi, sier han.