<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Horizons vil børsnotere nysatsing

Børsnykommer Aker Horizons lanserer nå Aker Clean Hydrogen. Planen er å også få det på børs.

    Publisert 19. feb. 2021 kl. 07.11
    Oppdatert 19. feb. 2021 klokken 08.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    AKER HORIZONS-SJEF: Kristian Røkke. Foto: Berit Roald

    Aker Clean Hydrogen skal utvikle, bygge, eie og drive ren hydrogenproduksjon i stor skala, og har en portefølje på ni rene hydrogenprosjekter med nettokapasitet på 1,3 GW, opplyses det i en børsmelding.

    Selskapet har som mål å innen 2030 ha installert kapasitet på 5,0 GW.

    Porteføljen omfatter blant annet torsdagens annonserte prosjekt sammen med Yara og Statkraft, for «grønn» ammoniakkproduksjon på Herøya.

    Blant de andre konkrete og potensielle prosjektene i porteføljen nevnes et nytt grønt ammoniakkanlegg i Berlevåg for utslippsfri skipsfart i Arktis, og grønn hydrogenproduksjon i samarbeid med Tinn kommune og Rjukan Næringsutvikling for blant annet utslippsfri ferjedrift. 

    Selskapet trekker også frem et grønt ammoniakkanlegg i Uruguay sammen med Aker Biomarine, og en samarbeidsavtale med Greenstat for muligheter i Glomfjord og Meråker innen kort tid, samt et strategisk initiativ i India.

    Vil børsnoteres

    – Industrialiseringen av hydrogenproduksjon starter nå. Med lanseringen av Aker Clean Hydrogen, skaper Aker Horizons den første pure-play-operatøren innen produksjon av rent hydrogen i industriell skala, og adresserer et massivt marked klar for global vekst, med mulighet til å ha en betydelig innvirkning på CO2-reduksjoner, sier Aker Horizons-sjef Kristian Røkke i en kommentar.

    For å kunne finansiere det Aker Horizons mener er et høyt antall attraktive investeringer for Aker Clean Hydrogen, planlegges det en rettet emisjon og notering på Euronext Growth. Aker Horizons ble selv børsnotert 1. februar.

    Se presentasjonen av det nye selskapet LIVE kl. 11.00.