Goldman Sachs: Klart for rally i europeiske oljeaksjer

Foto: Ivan Kverme
Energi

Goldman Sachs mener det er duket for en børsoppgang på 20-60 prosent for de største europeiske oljeselskapene i år, skriver Yahoo! Finance.

«En gjenoppretting av transportsektoren kan skape momentum for den underliggende råvaren og de største oljeaksjene», skriver Goldman Sachs-analytikerne i en rapport.

Ifølge nettstedet mener de også at en annen katalysator for det potensielle rallyet er forventningen om at oljeselskapene sannsynligvis vil rapportere solid inntjening for første kvartal i år, etter skuffende resultater i fjerde kvartal og 2020.

Blant de ulike oljeaksjene ser Goldman Sachs størst oppside for BP-aksjen, og spår en potensiell oppgang i New York på 60 prosent og 54 prosent i London. 

Investeringsbanken mener Shell-aksjen har et oppsidepotensial på 30 prosent, mens franske Total kan stige 26 prosent. Her trekker de frem Shells mulige økning i utbytte, og Totals sterke kontantstrøm og balanse, som potensielle katalysatorer.

Goldman Sachs ser en markant økning i kursen til Repsol og Eni, og mener aksjene har oppsidepotensial på henholdsvis 18 og 15 prosent.