Arctic Securities rykker ut med en kjøpsanbefaling

Arctic Securities oppgraderer Nel.

ARCTIC ANBEFALER KJØP: Meglerhuset venter kursoppgang for Nel-sjef Jon André Løkke. Foto: Eivind Yggeseth
Energi

 

Arctic Securities oppgraderer Nel fra hold til kjøp og gjentar ifølge TDN Direkt kursmålet på 35 kroner. Meglerhuset skriver at fjerdekvartalsrapporten viste en høyere omsetning men lavere ebitda enn ventet, og vil derfor kun gjøre mindre estimatendringer for 2021.

I fjerde kvartal 2020 omsatte Nel for 229 millioner kroner, opp fra 176 millioner i samme kvartal året før. Bunnlinjen endte på nesten 1,3 milliarder kroner, mot et negativt resultat på 93 millioner kroner for et år siden. Det positive resultatet skyldes en kraftig kursoppgang i Everfuel, der Nel er storaksjonær.

Ifølge TDN Direkt opprettholder meglerhuset hovedscenarioet som ble presentert på Nels kapitalmarkedsdag om en hydrogenetterspørsel på 360 millioner tonn i 2050, hvor Nel oppnår en markedsandel på 10 prosent med en ebitda-margin på 10 prosent.

«Etter aksjen har handlet betydelig lavere siden selskapets kapitalmarkedsdag ser vi nå rundt 25 prosent oppside, og oppgraderer derfor til kjøp», skriver meglerhuset.

I slutten av forrige uke valgte SEB og Berenberg å nedjustere kursmålet på Nel. Førstnevnte kuttet kursmålet fra 33 til til 28 kroner og gjentok sin holdanbefaling mens sistnevnte senket kursmålet fra 37 til 34 kroner og gjentok sin kjøpsanbefaling.

Mandag omsettes aksjen for 27,44 kroner, ned 2,6 prosent.

Nel

(Mill. kr)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter229176
Driftsresultat–139–62
Resultat før skatt1.285–95
Resultat etter skatt1.295–93