Oppstart av nytt anlegg i løpet av første kvartal

Quantafuel har planen klar for anlegget i Skive og skal starte opp i Kristiansund i løpet av første kvartal. 

LA FREM TALL: Konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel Foto: Iván Kverme
Energi

 

Quantafuel hadde driftsinntekter på 2,3 millioner kroner i fjerde kvartal, der en million var fra Equinor-prosjektet, mens 0,6 millioner var relatert til Grønt Punkt Norge-prosjektet, fremgår det av kvartalsrapporten tirsdag. 

Nettoresultatet endte på minus 27 millioner kroner, mot 16 millioner kroner i samme periode året før. For hele 2020 sett under ett endte nettoresultatet på minus 463 millioner kroner. 

Quantafuels anlegg i Skive oppnådde 90 prosent av produksjonskapasiteten på den ene linjen i fjerde kvartal rett før jul og selskapet har satt i gang viktige forbedringer ved anlegget for å få proof-of-concept. Planen er å kjøre begge produksjonslinjene samtidig frem mot sommeren og å bruke sommeren til å installere forbedringer. Målet er å nå kommersiell produksjon på alle fire linjene i løpet av tredje kvartal 2021.

Anlegget i Kristiansund er også klart for oppstart i løpet av første kvartal, ifølge rapporten. 

Parallelt med arbeidet på Skive-anlegget og oppstarten i Kristiansund ser selskapet en endelig investeringsbeslutning for et nytt PtL-anlegg i Esbjerg, Danmark, som en ny milepæl. Quantafuel har sikret eiendommen til anlegget og jobber mot en løsning i løpet av første kvartal. 

Les hele kvartalsrapporten her

Quantafuel

(Mill. kr)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter2,3-
EBITDA-44,5-19,1
Eiendeler1.502597
Resultat etter skatt-27,0-16,0

VIDEO: Se Kjetil Bøhns foredrag fra investordagene her: