<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppstart av nytt anlegg i løpet av første kvartal

Quantafuel har planen klar for anlegget i Skive og skal starte opp i Kristiansund i løpet av første kvartal. 

    Publisert 23. feb. 2021 kl. 08.07
    Oppdatert 24. feb. 2021 klokken 07.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel Foto: Iván Kverme

    QFUEL

    Quantafuel hadde driftsinntekter på 2,3 millioner kroner i fjerde kvartal, der en million var fra Equinor-prosjektet, mens 0,6 millioner var relatert til Grønt Punkt Norge-prosjektet, fremgår det av kvartalsrapporten tirsdag. 

    Nettoresultatet endte på minus 27 millioner kroner, mot 16 millioner kroner i samme periode året før. For hele 2020 sett under ett endte nettoresultatet på minus 463 millioner kroner. 

    Quantafuels anlegg i Skive oppnådde 90 prosent av produksjonskapasiteten på den ene linjen i fjerde kvartal rett før jul og selskapet har satt i gang viktige forbedringer ved anlegget for å få proof-of-concept. Planen er å kjøre begge produksjonslinjene samtidig frem mot sommeren og å bruke sommeren til å installere forbedringer. Målet er å nå kommersiell produksjon på alle fire linjene i løpet av tredje kvartal 2021.

    Anlegget i Kristiansund er også klart for oppstart i løpet av første kvartal, ifølge rapporten. 

    Parallelt med arbeidet på Skive-anlegget og oppstarten i Kristiansund ser selskapet en endelig investeringsbeslutning for et nytt PtL-anlegg i Esbjerg, Danmark, som en ny milepæl. Quantafuel har sikret eiendommen til anlegget og jobber mot en løsning i løpet av første kvartal. 

    Les hele kvartalsrapporten her

    Quantafuel

     
    (Mill. kr) 4. kv./20 4. kv./19
    Driftsinntekter 2,3 -
    EBITDA -44,5 -19,1
    Eiendeler 1.502 597
    Resultat etter skatt -27,0 -16,0

    VIDEO: Se Kjetil Bøhns foredrag fra investordagene her:

    Kjetil Bøhn -Quantafuel