Quantafuel varsler oppkjøpsraid

Quantafuel har fylt opp krigskassa, og er klare til å slå til raskt og effektivt når en oppkjøpskandidat melder seg.

VARSLER TOKT: Konsernsjef Kjetil Bøhn og Quantafuel. Foto: Iván Kverme
Energi

 

Quantafuel gikk ut av 2020 med en kontantbeholdning på 692 millioner kroner. Det var en av grunnene til at konsernsjef Kjetil Bøhn under kvartalspresentasjonen til selskapet sa at markedet bør være klare for mulige oppkjøp og fusjoner fra dem fremover. 

– Det bør forventes at vi er aktive når det kommer til oppkjøp og fusjoner i tiden som kommer, sier Bøhn. 

Ifølge TDN Direkt mener Bøhn mener at M&A vil være viktig for å utvikle hele verdikjeden i bedriften. Et eksempel på det er Geminor, som Quantafuel kjøpte 40 prosent av i januar og har opsjon til å kjøpe resten.  

Geminor var en partner som Quantafuel hadde jobbet med i over halvannet år, men etter hvert var det så mange friere som banket på døren til Geminor at Quantafuel mente det var nødvendig å ta en strategisk posisjon i selskapet. Dermed endte Quantafuel med å betale 168 millioner kroner for aksjeposten.

Ifølge Bøhn vil selskapet fortsette å se etter slike muligheter, samtidig som også ønsker å være raske og aggressive når det kommer til oppkjøp, skriver TDN Direkt. 

– Vi vil bruke hvert eneste verktøy fra verktøykassen, sier Bøhn.