Ser over 110 prosent oppside i vindrakett

Fearnley Securities oppjusterer sitt kursmål på rakettaksjen Magnora. Meglerhuset har forventninger om en betydelig opptur.

Foto: Alexander Korsakov/Dreamstime.com
Energi

 

Fearnley Securities oppjusterer nå sitt kursmål på Magnora til 55 kroner med en kjøpsanbefaling.

Meglerhusets forrige justering var tilbake i desember, da de satte et kursmål på aksjen på 40 kroner.

Avtalerush

Fearnley skriver i rapporten at de nå oppjusterer etter flere nyheter fra Magnora den siste tiden. 

For nøyaktig en måned siden ble det meldt at Magnora har inngått en opsjonsavtale med RWE Renewables om å utvikle vindparkene Oddeheia og Bjelkeberg i Birkenes kommune i Agder fylke.

Dagen etter kom meldingen om at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe 25 prosent av det svenske solar PV-selskapet Helios Nordic Energy , med opsjon på ytterligere 15 prosent, og for en uke siden inngikk Magnora avtaler om kjøp av 100 prosent av aksjene i et sørafrikansk selskap.

«I tillegg til å bevise sin forretningsmodell de siste par månedene, med flere transaksjoner og annonserte avtaler, ser vi at noen av oppdateringene vil kunne gi inntjeningspotensial allerede neste år. I våre tall utgjør 2022-inntektene 170 millioner kroner, inkludert 95 millioner kroner i FPSO-lisensinntekter», skriver Fearnleys.

Konservative

Meglerhuset påpeker imidlertid at de anser sine anslag som konservative. 

Fearnley beregner blant annet 80 Vindr-prosjekter gjennom 2025, mot ledelsens indikasjon på 30-40 prosjekter signert i 2021. Magnora Floating Wind er ikke tildelt noe verdi, det er ikke forventet ytterligere offshore eller onshore vindprodjekter, og det anslås en treffprosent på 50 prosent på sørafrikanske prosjekter. I tillegg anslås det totalt 20 Helios-prosjekter frem til og med 2025. 

«Som sådan ser vi betydelig oppside i ytterligere kunngjøringer om prosjekter og investeringer, høyere salgspriser eller akselererte exitplaner i forhold til vårt basiscase», heter det i rapporten.

Magnora, som tidligere bar navnet Sevan Marine, gikk fra å satse på oljeindustrien og over til vindkraft for et drøyt år siden. Selskapet har fortsatt inntekter fra de to britiske oljefeltene Western Isles og Penguins.

Magnora-aksjen stiger mandag morgen 8,37 prosent til 25,90 kroner på Oslo Børs. Aksjen har de siste 12 månedene steget cirka 220 prosent.