Blystad droppet riggkjøp

Arne Blystad sikret seg en eldre borerigg til et mulig havvindoppdrag. Men kontrakten glapp og nå er riggkjøpet droppet.

JAKTER MULIGHETER: Investor og skipsreder Arne Blystad er involvert i flere ulike prosjekter, men måtte droppe å kjøpe en gammel Diamond Offshore-rigg da havvindkontrakten den var tiltenkt glapp. Foto: Iván Kverme
Energi

Lille julaften skrev Finansavisen at Arne Blystad hadde teamet opp med sin gamle Songa Offshore-kompanjong, Asbjørn Vavik, og Pareto-gründer Erik Bartnes for å kjøpe en gammel rigg av Diamond Offshore. Planen var at den skulle konverteres til bruk i havvindmarkedet.

Gjennom selskapet Eclipse Drilling hadde de inngått en avtale om kjøpe den 1988-bygde semiriggen «Ocean America» for 2,85 millioner dollar, eller om lag 25 millioner kroner.

Avtalen ble inngått med en rekke forbehold, og nå viser ferske rettsdokumenter at riggen er solgt til en annen aktør for 3,68 millioner dollar. Skraphaugen er neste stopp.

– Vi valgte ikke å gjennomføre avtalen. Som kjent hadde vi et forbehold med selger om at vi kunne tre ut av avtalen under visse forutsetninger, sier Blystad til Finansavisen tirsdag.

Jobbet med kontrakt

– Grunnen er at vi ikke fikk den kontrakten vi hadde håpet å få, som lå til grunn for dette mulige kjøpet, sier han.

Skipsrederen og investoren påpeker at de ikke ser etter tilsvarende rigger for øyeblikket. Et riggcomeback for de gamle Songa-kameratene Blystad og Vavik lar dermed vente på seg. 

Eclipse Drilling ble etablert i 2013 for å eie offshore borerigger under navnet Offshore Drilling.

Oljekrasjen året etter førte imidlertid til at den planlagte kontraheringen av et riggnybygg, som selskapet var i forhandlinger om, ble utsatt inntil videre.

Selv om den seneste muligheten glapp er Blystad godt posisjonert for det hurtigvoksende havvindmarkedet gjennom Oslo-noterte OHT, som har bestilt flere spesialnybygg til dette segmentet.