<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Game changer og et «big bang»-øyeblikk

Bransjeorgansisasjon mener Storbritannias statsbudsjett er en game changer for havvindkraftproduksjon.

    Publisert 4. mars 2021 kl. 12.51
    Oppdatert 4. mars 2021 klokken 12.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 154 ord
    GAME CHANGER: Vindkraft har fått fart på turbinene etter Storbritannias statsbudjsett. Foto: Bloomberg

    Bransjeorganisasjonen RenewableUK mener statsbudsjettet som ble fremlagt i Storbritannia onsdag er en «game changer» for landets kraftproduksjon med havvind og omtaler avgjørelsen som et «big-bang»-øyeblikk.

    – Dette er et stort øyeblikk for kraftproduksjon med havvind i Storbritannia som vil drive investeringer i en global konkurransedyktig innenlandsk forsyningskjede, sier adm. direktør Hugh McNeal i RenewableUK.

    Han peker på at regjeringens nye finansiering for å utvikle knutepunkt for havvind i Teesside og Humber er et tydelig eksempel på handlekraft.

    Han legger til at den neste bølgen av fornybarprosjekter kan føre til private investeringer på 20 milliarder pund – nær 240 milliarder kroner – og sier at å styrke vind på land og til havs, sammen med hydrogen og andre fornybare energikilder, er «nøkkelen til å låse opp en rask og billig transformasjon av energisektoren».

    – Vi gleder oss derfor over den nye støtten for flytende havvind- og fornybar hydrogenteknologi som ble kunngjort i dag, sier Hugh McNeal.