Vindrakett sikrer rekordstor kontrakt

Cadeler har sikret sin største kontrakt noen gang med Siemens Gamesa.

KONTRAKT: Cadeler er tildelt en stor havvindkontrakt.  Foto: CADELER
Energi

 

Siemens Gamesa, en stor tilbyder av havvindløsninger, har tildelt Cadeler en kontrakt på rundt 90 millioner dollar, rundt 765 millioner kroner, med ytterligere 30 millioner dollar i opsjoner, fremgår det av en børsmelding onsdag. 

Kontrakten er den største i Cadelers historie. 

Avtalen innebærer transport og installasjon av havvind-turbiner, som skal være de største i verden når de installeres, og har en kapasitet på 14 megawatt (MW). Hver turbin vil over levetiden på 25 år kutte rundt 1,4 millioner tonn CO2, sammenlignet med elektrisitet som blir produsert med kullkraft. 

Selskapet har også økt ordreboken, inkludert opsjoner, til 368 millioner dollar, fra tidligere 332 millioner dollar. Økningen skyldes at en skipsreservasjon har blitt konvertert til en fast kontrakt, fremgår det av en separat børsmelding

Cadeler ble notert på Euronext Growth i november 2020 og aksjen har steget 35,64 prosent så langt i år.