Spetalen vedder 16 millioner på kursoppgang

Øystein Stray Spetalen laster opp med aksjer i Aker Horizons.

LASTER OPP: Øystein Stray Spetalen har aksjer for 16 millioner kroner i Aker Horizons. Foto: Ivan Kverme
Energi

 

Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier har sikret seg litt over 456.000 aksjer i børsnykommeren Aker Horizons. Det gjør investoren til selskapets 42. største aksjonær med en eierandel på 0,08 prosent.

Torsdag omsettes aksjen for 34,96 kroner, opp 0,2 prosent, noe som verdsetter aksjeposten til nærmere 16 millioner kroner. 

I forkant av børsnoteringen i begynnelsen av februar gjorde selskapet en rettet emisjon til 35 kroner pr. aksje, noe som verdsatte Aker Horizons til 20 milliarder kroner. I løpet av første handelsdag ble aksjen omsatt så høyt som 55 kroner før den sluttet på 42 kroner, 20 prosent over emisjonskursen.

Aker Horizons lanserte nylig Aker Clean Hydrogen. Selskapet skal utvikle, bygge, eie og drive ren hydrogenproduksjon i stor skala, og har en portefølje på ni rene hydrogenprosjekter med nettokapasitet på 1,3 GW. Aker Clean Hydrogen hadde en tøff debut på Euronext Growth torsdag. Ved lunsjtider omsettes aksjen for 14,38 kroner, ned 10,1 prosent.

Endringen i aksjonærlisten vises i hovedsak to dager etter at hendelsen har funnet sted, og kan stamme fra ordinært salg eller andre typer transaksjoner.