<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal bygge 15 hydrogenstasjoner i Sør-Norge

Everfuel lanserte fredag planer for utrulling av hydrogenstasjoner i Norge. I 2030 skal hydrogensalget i Europa gi inntekter på 1 milliard.

Publisert 19. mars 2021
Oppdatert 19. mars 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord
SATSER: Everfuel skal satse på hydrogenstasjoner i Norge.  Foto: Everfuel

 

Everfuel skal gjøre hydrogen tilgjengelig for transportsektoren i Europa. Fredag lettet selskapet litt på sløret om hvordan det skal gjøres i Norge. I en børsmelding kom det frem at Everfuels ambisjon er å bygge 15 fyllestasjoner i Sør-Norge innen 2023.

Planen er en del av Everfuels grønne hydrogenfyllingsstrategi for lastebiler, busser og biler i Skandinavia, som skal knytte hovedtrafikkårene i Norge, Sverige og Danmark sammen. 

Nettverket i Norge skal i første omgang dekke området fra Trondheim og sørover, og Everfuel planlegger å utvikle det sammen med den profesjonelle transportsektoren, lokale myndigheter og ved bruk av relevante finansieringsprogrammer. 

1,5 mrd euro

Utrullingen i Norge er en del av Everfuels samlede plan om å investere rundt 1,5 milliarder euro i et grønt hydrogennettverk i Europa. 

Det skal gi selskapet inntekter på 1 milliarder euro fra salg av hydrogen innen 2030. 

– Det pågår for tiden en enorm innsats i hele verdikjeden for å få skalaeffekter slik at kostnadene for sluttbrukerne kommer ned. Ved hjelp av mange lands myndigheter, vil vi snart oppnå en bærekraftig og lønnsom industri, der lastebiler og busser kan konkurrere ut dagens fossile løsninger, sier konsernsjef Jacob Krogsgaard i en kommentar.

FØRST UTE: Adm. direktør Jacob Krogsgaard i Everfuel tar føringen med å bygge ut hydrogenstasjoner i Norge. Foto: Everfuel

I børsmeldingen kommer det frem at Everfuel planlegger å åpne den første stasjonen på Hvam i slutten av april og én i Åsane i Bergen i juli 2021, begge for personbiler. En større stasjon for lastebiler og personbiler er planlagt åpnet på Alna i Oslo i juli 2022 og de resterende 12-15 stasjonene  skal bygges ut mot slutten av 2023. 

Liten kursoppgang

Everfuel ble skilt ut av Nel sommeren 2019, da noen få ansatte, med danske Krogsgaard i spissen, betalte Nel 1,6 millioner kroner for å videreføre konseptet de jobbet med i et eget selskap. For dette beløpet fikk Nel beholde 20 prosent av aksjene i selskapet.

Da selskapet gikk på Euronext Growth i fjor høst hadde verdsettelsen av selskapet steget til 1,3 milliarder kroner, før emisjonen på 290 millioner. 

Fredag ettermiddag var aksjen opp 3,4 prosent til 73,40 kroner, noe som priser Everfuel til rundt 6 milliarder kroner. På sitt høyeste tidligere i år ble aksjen handlet til 175 kroner.