<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk Hydro har store hydrogenplaner

– Vi kan bygge og utvikle en komplett verdikjede for grønt hydrogen i Norge, sier Hydro-sjefen.

Publisert 7. apr. 2021
Oppdatert 7. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
HAR HYDROGENPLANER: Norsk Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim. Foto: NTB

 

Norsk Hydro utforsker potensialet for å utvikle og drifte hydrogenanlegg, går det frem av en børsmelding onsdag.

Selskapet gjør dette for å møte stor intern etterspørsel, betjene et eksternt marked og utnytte sin industrielle- og fornybarkompetanse. 

Hydro-sjefen ser betydelig potensial

– Vi ser et betydelig potensial for industrielt hydrogenforbruk. Å ta en utvikler- og operatørrolle i hydrogensektoren er en mulighet for Hydro til å redusere CO2-utslipp fra industrien, og å utvikle en lønnsom og bærekraftig virksomhet basert på hydrogen, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en kommentar.

– Vi kan bygge og utvikle en komplett verdikjede for grønt hydrogen i Norge, understreker hun.

Hydro har satt en klar strategisk retning mot 2025 og har som mål å styrke sin posisjon innen lavkarbonaluminium. Selskapet utforsker også vekstmuligheter i resirkulering og ny energi.

Begynner med aluminiumsverkene

En utvikler- og operatørrolle for Hydro er ifølge meldingen i tråd med selskapets interne pipeline av mulige hydrogenprosjekter, og vil trolig innebære en hel eller delvis overgang fra gass til hydrogen på ulike anlegg. 

«En sannsynlig start på denne prosessen vil være å bytte fra gass til hydrogen ved noen av Hydros aluminiumsanlegg i Norge», heter det.

Hydro vil gi mer informasjon om veien videre under selskapets strategiske oppdatering og resultatpresentasjon for første kvartal 27. april.