Ny børsfest i Zaptec: Dyr, men unik aksje, mener analytikere

Sterk omsetningsvekst ga børsfest i Zaptec-aksjen onsdag. En dyr, men unik aksje, mener analytikere.

VENTER VEKST: Fra andre kvartal vil Zaptec starte levering av sin nye hjemmelader «Zaptec Go», og forventer derfor sterk vekst også i andre kvartal. Her key account manager Fredrik Lima. Foto: Anders Horntvedt
Energi

Børsnykommeren Zaptec, som leverer ladestasjoner til en stadig voksende elbilflåte, rapporterte i morgentimene onsdag om en omsetning på 73 millioner kroner i første kvartal. Dette tilsvarer en vekst på 62 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Aksjen føk opp da Oslo Børs åpnet onsdag morgen, og den positive utviklingen fortsatte utover dagen. Like før børsen stengte var Zaptec-aksjen opp 9 prosent.

– Det er sterk omsetningsvekst som drar kursen, sier analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier til Finansavisen.

Zaptec vokser også internasjonalt. Eksportandelen i første kvartal var 38 prosent, mot 19 prosent i samme periode i 2020.

Det forventes sterk vekst også i andre kvartal på grunn av lanseringen av den nye hjemmeladeren «Zaptec Go». Resultatet i kvartalet oppgis også å være høyere enn i første kvartal i fjor.

Dyr, men unik aksje

ABG Sundal Collier ble hyret inn da Zaptec gikk på børs i høst. Aksjekursen har hatt en formidabel utvikling siden den gang, og har steget i overkant av 400 prosent fra noteringskursen på 11,25 kroner.

Markedsverdien av selskapet har dermed også skutt i været, og er nå på i overkant av 4 milliarder kroner. Nystrøm i ABG mener aksjen er dyr, men han påpeker at det er unikt med aksjer som vokser 60 prosent organisk mot fjoråret.

Nystrøm har en kjøpsanbefaling og kursmål 80 kroner på Zaptec. Han mener det ikke er mange aksjer på Oslo Børs med samme vekst.

– Husk også at nesten 40 prosent av salget er utenfor Norge. Det sier litt om potensialet de neste fem til ti årene, sier analytikeren.

SER MASSIV OPPSIDE: Analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling og kursmål 80 kroner på Zaptec. Foto: Privat

Bør eies

Analytiker Carl Jørgen Flaen i Pareto Securities synes også aksjen begynner å bli dyr.

– Det er en stiv prising. Investorene vi snakker med ønsker en ren eksponering mot elbiler, og da er det ikke så mye man kan sette pengene i. Man kan kan se mot bilfabrikantene, men det er noe annet, sier han til Finansavisen.

Flaen mener Zaptec må «levere vanvittig» dersom de skal forsvare prisingen. Analytikeren har en kjøpsanbefaling på Zaptec med kursmål 75 kroner pr. aksje.

– Aksjen er drevet av nyheter, og jeg mener dette er en aksje man bør eie i 2021. Deretter får man se hvordan markedet utvikler seg, det kommer nok nye aktører inn på markedet. Om de leverer på veksten de ser for seg, synes jeg det er fair med en prising på 75 kroner pr. aksje, sier Flaen.