KjøpLogg inn

Meglerhus tror på kommersialisering av blå hydrogen

Meglerhus mener Questerre er ett skritt nærmere realisering av blå hydrogen etter å ha inngått intensjonsavtale med ZEG Power. 

Publisert 12. april 2021 kl. 10.45
Oppdatert 12. april 2021 klokken 10.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
INNGIKK INTENSJONSAVTALE: Konsernsjef Michael Binnion, Questerre. Foto: Iván Kverme

 

Sparebank 1 Markets mener at Questerres nylig inngåtte intensjonsavtale med hydrogenspesialisten ZEG Power representerer en steg mot kommersialisering av blå hydrogen i Quebec. 

Meglerhuset velger derfor å øke risikofaktoren på Lowlands-prosjektet fra 15 til 20 prosent, og setter kursmålet på 2 kroner pr. aksje. 

USIKRE MARGINER: Gjør det vanskelig for SpareBank 1-analytikeren Teodor Sveen-Nilsen. Foto: Iván Kverme

Stort potensial – usikre marginer

Questerre ble enige i begynnelsen av april med ZEG Power om å evaluere deres proprietære blå hydrogenteknologi for selskapets Clean Tech Energy-prosjekt i Quebec. Avtalen sier at selskapene skal utforske mulighetene for en joint venture for å anvende ZEG Power-teknologien for å produsere rent hydrogen og eventuelt ren kraft fra Questerres Clean Gas-prosjekt.

Sparebanken og analytiker Teodor Sveen-Nilsen ser på gassutviklingen til Questerre og hydrogenalternativ i Quebec som prosjekter med høyt potensial, og tror det er en stor oppside i Lowlands-utviklingen. 

Likevel mener meglerhuset at det er vanskelig å sette noen konkret verdi på prosjektet, siden de vet for lite om marginer, lønnsomhet og krav til investeringer. 

Fremover mener Sparebank 1 Markets at en innlevering av planen for pilotprosjektet til myndighetene i Quebec vil være en utløsende faktor for Questerre. Dette vil å så fall være et sterkt signal til markedet rundt fremdriften for kommersiell utvikling av gass og hydrogen fra Lowlands.