Tar en tredjedel i havvindsselskap

Andreas Sohmen-Paos BW Wind Services vil sitte igjen med omtrent hver tredje aksje i Cadeler etter transaksjonen med Swire Pacific Offshore Operations.

STYRELEDER: Andreas Sohmen-Pao er nominert til styreleder i Cadeler. Foto: NTB
Energi

 

BW Wind Services, som kontrolleres av Andreas Sohmen-Pao, vil ha 33,0 prosent av aksjene i Cadeler etter kjøpet av aksjer fra Swire Pacific Offshore Operations, fremgår det av en børsmelding.

6. april ble det meldt at BW Group var i samtaler om kjøp av Cadeler-aksjer, og at Andreas Sohmen-Pao er nominert til styreleder i havvindsselskapet. Dette valget finner sted på Cadelers ordinære generalforsamling 29. april.

Før transaksjonen var Swire Pacific Offshore Operations største eier og BW Wind Services nest størst i Cadeler, og det ble understreket at Swire Pacific Offshore Operations vil ha en eierandel på minst 25 prosent etter transaksjonen, mens BW Wind Services ikke vil ha mer enn en tredjedel av aksjene.

Nylig har SpareBank 1 Markets, en av tilretteleggerne da Cadeler ble børsnotert sent i fjor, oppjustert kursmålet til 50 kroner. Onsdag handles aksjen til rundt 35 kroner på Oslo Børs.

Cadeler

  • Eier to fartøyer for transport og installasjon av offshore vindturbiner.
  • Skilt ut fra det Singapore-baserte konsernet Swire Pacific Ocean (SPO) og børsnotert som eget selskap på Oslo Børs november 2020.
  • I den forbindelse hentet selskapet 883 millioner kroner i egenkapital, som blant annet skal brukes til å betale for et planlagt nybygg.
  • Har en børsverdi på 4,6 milliarder kroner. SPO og BW Wind er de to største aksjonærene.