<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydrogenduo inngår leveranseavtale

De to hydrogenselskapene Hynion og HydrogenPro har inngått en leveranseavtale.

    Publisert 23. apr. 2021 kl. 08.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    SAMARBEID: Ulf Hafseld, adm. direktør og medgrunnlegger av Hynion, skal samarbeide med HydrogenPro.  Foto: Andreas Scheel

         

    Hynion og HydrogenPro signerte fredag en samarbeidsavtale om leveranse av grønt hydrogen til Hynions hydrogenstasjoner, ifølge en børsmelding. 

    HydrogenPros elektrolysøer har en ny og forbedret elektrodeteknologi, som vil redusere kostnadene ved å produsere hydrogen betydelig. Det vil være spesielt nødvendig for å dekke etterspørselen etterhvert som tyngre kjøretøy, drevet av hydrogen, vil begynne å rulle på veiene. 

    – Med denne avtalen vil Hynion få tilgang til kostnadseffektiv teknologi for å produsere grønt hydrogen. Det vil gjøre det mulig for oss å utvikle forsyningssiden, sier Ulf Hafseld, adm. direktør i Hynion, i børsmeldingen.

    Hynion utvider nå hydrogenstasjonsnettverket i Norge og Sverige, og vannelektrolyse vil være en kostnadseffektiv produksjonsmetode. Metoden vil redusere transportkostnadene, senke kostnadene for å bygge opp markedet og større produksjonsanlegg vil føre til større konkurransedyktighet.

    Sammen med Industrial Green Tech vil partene også søke om Enova-tilskudd som en del av et større prosjekt i Grenland-området. Prosjektet innebærer å utvide Hynions kapasitet på anlegget ved Herøya, som vil fungere som et demonstrasjonsanlegg, hvor begge parter vil presentere teknologien og systemene.