<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fritt frem for PetroNor-kjøp

PetroNor E&P har fått de nødvendige godkjenningene for sitt kjøp i Guinea-Bissau.

Publisert 27. apr. 2021 kl. 08.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
AXESS: Petronor E&P ble notert på Oslo Axess, nå Euronext Expand, i september 2019. Foto: NTB

 

PetroNor E&P har fått nødvendige godkjenninger i Guinea-Bissau for kjøpet av SPE Guinea Bissau, og transaksjonen kan nå gjennomføres, opplyser selskapet.

Kjøpet ble først meldt 20. november i fjor. Det gir PetroNor operatørskapet – og en eierandel på 78,6 prosent – i Sinapa- og Esperanca-lisensene i Guinea-Bissau, hvis gyldighet er blitt forlenget til oktober 2023.

PetroNor varsler nå samtaler med partnerne i lisensene om arbeidsprogram, med mål om å starte boreaktiviteter i år eller neste år.

– Vi er glade for å ha mottatt de nødvendige godkjenningene for å fullføre kjøpet av disse svært attraktive og strategisk komplementære eiendelene, sier PetroNor-sjef Knut Søvold i meldingen.

Søvold viser til at kjøpet gir diversifisering av porteføljen og eksponering mot flere boreklare prospekter. Han trekker i den forbindelse frem Atum og Anchova, som ifølge Svenska Petroleum Exploration-estimater har 498 millioner fat i utvinnbare ressurser.