<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Porteføljen vår utviklet seg godt

Aker Offshore Wind melder om gode fremskritt i porteføljen i første kvartal. 

    Publisert 4. mai 2021 kl. 07.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 294 ord
    1.KVARTAL: Astrid Onsum - adm dir i Aker Offshore Wind. Foto: Siv Dolmen

    AOW

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00

    Energiselskapet Aker Offshore Wind hadde driftsinntekter på 1,7 millioner kroner i første kvartal, mot en halv million i samme periode i fjor. Driftsresultatet svekket seg ytterligere og endte på minus 59,9 millioner kroner, fra 41,9 millioner i fjorårets tre første måneder. 

    Resultatet før skatt endte med et tap på 69,6 millioner kroner, mot minus 52,6 millioner kroner i første kvartal i fjor. Kontantbeholdningen endte på 425 millioner kroner.

    Aker Offshore Wind gjorde fremskritt i porteføljen av utviklingsprosjekter og prospekter i løpet av kvartalet, og det tok ytterligere steg for å styrke konkurranseposisjonen i den flytende havvindindustrien. 

    «Porteføljen vår utviklet seg godt, spesielt støttet av den operasjonelle utviklingen i konsortiene vi er en del av globalt», sier Astrid Skarheim Onsum, adm. direktør i Aker Offshore Wind i en børsmelding. 

    Selskapet har en portefølje på mer enn 1,5 gigawatt (GW) med prosjekter og prospekter, og det samarbeider med eksterne partnere, som Ocean Winds (et joint venture mellom EDPR / Engie). I løpet av første kvartalet inngikk vindselskapet en samarbeidsavtale med Statkraft for å utforske muligheter for vindkraftprosjekter til havs på norsk sokkel. Det ble også inngått en avtale med Hexicon i mars, for å utforske mulighetene for å realisere flytende vindprosjekter utenfor Sverige. 

    Aker Offshore Wind forventer ytterligere fremgang i porteføljen i løpet av 2021, og det er i ferd med å forberede havvindprosesser i Norge og Skottland. Disse forventes å bli sendt inn i løpet av året. 

    Les hele kvartalsrapporten her

    Aker Offshore Wind

     
    (Mill. kr) 1. kv./21 1. kv./20
    Driftsinntekter 1,7 0,5
    Driftsresultat -59,9 -41,9
    Resultat før skatt -69,6 -52,6
    Resultat etter skatt -69,6 -52,6

    Aker Offshore Wind

     
    • Selskapet er en offshore vindutvikler med fokus på eiendeler i dype farvann. 
    • Geografisk opererer den gjennom både det norske og internasjonale markedet. 
    • Porteføljen består av utviklingsprosjekter og potensielle kunder i Asia, Nord-Amerika og Europa.